COMING SOON

Wat kan het ouderschap zwaar voelen. Soms weet je gewoon even niet meer hoe je je kinderen op een gezellige manier mee kan krijgen. Hoe heerlijk is het dan als je dan manieren weet hoe je de sfeer weer kan omdraaien. En niet als de boeman, maar vanuit de liefde. Spelen is de taal van een kind. Je kunt spel voor verschillende doelen inzetten. Het brengt licht en lucht in het gezin en je kan weer genieten van het ouderschap!

Herken je dit:

Eten als iedereen vermoeid is, hoe houd je het gezellig

Elke dag is er weer die bedrukte sfeer aan tafel. Aan het einde van de dag is iedereen ook moe, inclusief jij als ouder. Je kinderen lopen van tafel of zitten wel aan tafel maar eten niets. De sfeer wordt er niet gezelliger op.

Kinderen zijn net als tijgers, soms vechten ze elkaar de tent uit

Knijpen, bijten en slaan doen je kinderen regelmatig. Je zou zo graag zien dat dit anders is, dat er weer vrede is tussen je kinderen.

Hoe bereid je je kind voor op nieuwe gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld naar de tandarts gaan

Binnenkort ga je naar de tandarts. Je kind is daar nog nooit geweest. Je leest wel boekjes met je kind. Maar de vraag blijft, is dit alles wat je kan doen om je kind voor te bereiden?

Wanneer de tv uitgaat voor het eten, kunnen de kinderen ontploffen. Hoe houd je het gezellig

Wanneer je de tv uitzet net voor het eten, lijkt het alsof de wereld ontploft, in jouw huis, recht voor jouw ogen. Boos op de herrie en onvrede die ontstaat, commandeer je iedereen naar de tafel. “Niet zo’n lekkere start van het gezellige eetmoment” denk je.

Hoe helpt je een kind dat prikkelbaar is omdat iets heftigs heeft meegemaakt?

Je kind heeft iets heftigs mee gemaakt (bijv geboorte, verhuizing, nieuw broertje en zusje) en is erg prikkelbaar in huis en snel bang boos of verdrietig. Je vraagt je af hoe je je kind hier het beste bij kan helpen.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Ouderschap weer leuk en licht is.

  • Je op een luchtige manier kinderen mee kan laten werken.

  • Jouw kind de frustraties van de dag kan verwerken door met jouw te spelen.

  • Stressvolle gebeurtenissen uit het leven van je kind niet meer belemmerend werken in zijn ontwikkeling.

  • Er in plaats van ruzie in huis weer gelachen wordt.

Met de workshop “De kracht van spel” kan dit ook voor jouw de realiteit worden.

De workshop bestaat uit 2 avonden en zal online plaats vinden via Zoom. De eerst volgende workshop zal gehouden worden op woensdag 10 november 2021 en woensdag 17 november 2021. Beide data is de online bijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur.

Dit levert de workshop “Spel” je op:

  • Een huis vol lachende kinderen.

  • In een ontspannen sfeer werken je kinderen mee.

  • Opvoeden wordt weer leuk.

  • Je kinderen voelen zich geliefd, gezien en gehoord.

  • De flow is weer terug in je gezin.

Leer de taal van je kinderen spreken

COMING SOON Workshop “De kracht van spel”, wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer de datum bekend is van deze workshop? Of wil je niet wachten en NU spel gaan toepassen in je gezin?

Hele leuke workshop, ik heb zin in het toepassen van de nieuwe speltips en weet zeker dat ik en de kids hier blij van gaan worden! Dankjewel!

- Christine

Ik speelde 10 minuten symbolisch spel met mijn kind en het afscheid nemen op school ging vloeiend. Een wereld van verschil met de worstelingen en gevechten van de weken ervoor.

- Anoniem

Veel gestelde vragen

De workshop geef ik voor ouders. Gebruik deze workshop om te groeien als ouder zodat je er op een ander tijdstip helemaal voor je kinderen kan zijn.

Ja, tussen de twee workshop avonden ga je thuis met behulp van opdrachten, het geleerde toepassen.

Nee, iedereen is welkom. Liefde en spelen zijn universeel en alle volwassenen en kinderen hebben recht op liefde en plezier.

Interesse?

COMING SOON, wil je op de hoogte gehouden worden zodat je als eerste weet dat deze workshop gehouden wordt? Of kriebelt het en wil je niet wachten op een nieuwe datum en NU met spel in je gezin aan de slag gaan?