Opvoeden is lang niet altijd makkelijk en je kan jezelf er behoorlijk in tegen komen. Je ziet jezelf dingen doen die je nooit als moeder zou doen. Kanten van jezelf die je misschien niet eens voor mogelijk had gehouden. Vele opvoedboeken heb je al verslonden maar hoe breng je al die wijsheden nou in praktijk. Of ben jij juist de moeder die nog zoveel boeken op haar plank heeft liggen die ze graag zou willen lezen, maar is er niet echt ruimte om ze op je gemak te lezen? Al dat opvoeden en puzzelen wat de handleiding van jouw kind is maakt je zo moe, je zou zo graag eens met iemand willen sparren die jouw echt begrijpt en een stuk met je mee zou willen lopen, zodat al die prachtige theorieën ook door jou in praktijk gebracht kunnen worden.  Op deze manier kan je wel de liefdevolle geduldige moeder worden die je graag zou willen zijn.

Herken je dit:

Wie heeft ook zulke mooie dromen voordat je moeder wordt, en hoe vaak valt de werkelijkheid zo tegen.

Je had opvoeden zo mooi voor ogen voordat je moeder werd. Jij zou al de talenten van je kind tot bloei laten komen. Maar wat is er van liefde blijdschap en vrede weinig te zien in je gezin. Geduld en zelfbeheersing zijn ook vaak ver te zoeken. Het lukt je maar niet om Gods liefde zichtbaar te maken in je gezin.

Wat kun je je machteloos voelen als ouder, zoek hulp, samen sta je sterker

Bah, wat ben je het toch zat om steeds te mopperen. Maar hoe zorg je toch dat ze wel gaan luisteren, dat ze wel gaan meewerken? Mopperen, boze toespraken, straffen en belonen, het voelt allemaal niet goed en het lijkt daarnaast ook nog helemaal niet te werken. Machteloos en verdrietig word je ervan. Dit moet toch anders kunnen?

Koken met kinderen is een grote uitdaging, hoe bewaar je je geduld?

“Ga weg uit de keuken, ik wil je hier niet meer zien!” Je hoort jezelf schreeuwen. O, je had nog zo beloofd aan jezelf dat je zo niet meer zou reageren naar je kind. Maar dat gejengel aan je been, je word er gek van! En na de zoveelste lieve poging je kind aan het spelen te krijgen is het er toch weer uitgefloept. Je baalt ervan, waarom lukt het je toch niet om te reageren zoals je zou willen reageren?

Hoevaak zijn we niet boos op gedrag van onze kinderen terwijl we zelf het slechte voorbeeld hebben gegeven?

“Kappen nou” met geweld trek je je twee vechtende kinderen uit elkaar. Allebei duw je ze met grote kracht op de bank en geeft een tirade na. Waarom maken die twee altijd ruzie met elkaar? Het maakt je zo boos en zo machteloos! Broers en zussen horen toch van elkaar te houden en niet elkaars hersens in te slaan? Dan flitst het door je hoofd dat ze het misschien niet van een vreemde hebben. Je hebt zelf net ook niet zo’n goed voorbeeld gegeven.

School niet alle kinderen willen er naar toe. Hoe reageer je liefdevol?

“Nee, ik wil niet naar school! Ik wil bij jouw blijven.” Met alle macht klemt je kind zich aan je vast.  Help wat moet je nu? Je geeft je kind over aan de juf, waarop ze gaat schreeuwen en wild slaan met haar armen. Met veel pijn in je hart en tranen in je ogen ga je naar huis. Dit voelt zo liefdeloos.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Gods liefde overvloedig in je gezin aanwezig is.

  • Je weer plezier in opvoeden hebt.

  • Jouw huis een thuis is voor je kinderen, waar ze zich geliefd en gezien voelen.

  • Je goed voor jezelf kunt zorgen, zodat je alle energie hebt om er voor je kinderen te zijn.

  • Voor conflicten tussen je kinderen draai jij je hand niet meer om. Je weet precies wat er voor nodig is om de vrede in je huis weer te herstellen.

Dit verlangen kan werkelijkheid worden met behulp van het traject “Ouderschap vanuit liefde en respect” 

Het traject bestaat uit 7 sessies van 1 uur met ondersteuning tussen de sessies door via een app.  Dit traject is gebaseerd op Aware Parenting, andere methodes en indien gewenst mijn persoonlijke Christelijk geloof. 

Dit levert “Ouderschap vanuit liefde en respect” je op:

  • Een veilig thuis voor je kinderen, waar Gods liefde in alles naar voren komt. Waar emoties op een gezonde manier geuit kunnen worden. Waar er gelachen en gehuild wordt en iedereen zich geliefd voelt.

  • Je eeuwige gemopper is verandert in gezellig spelen en lachen. Je kinderen luisteren naar jou en jij naar je kinderen. Er is wederzijds respect. Op een speelse manier kan je je kinderen mee krijgen in je plannen. 

  • Wanneer je kind weer eens aan het jengelen is als jij wilt koken kun je kalm zeggen: ‘Nee mama kan nu niet met je spelen.” Je kunt in zo’n situatie vol liefde en begrip naar zijn boosheid luisteren, waarna je rustig verder kunt koken zonder jengelend kind aan je been.

  • Je kinderen gaan weer samen spelen en met hun zorgen komen ze bij jou ipv hun frustraties af te reageren op hun broertje of zusje. Bovendien lukt het jouw om hierin het goede voorbeeld te geven door goed voor jezelf te zorgen.

  • Je kinderen geven je bij het gaan van de schoolbel een dikke knuffel en lopen vrolijk de school binnen. Onderweg naar huis denk je met een glimlach terug aan de lachende gezichten van je kinderen toen je met ze speelde op het schoolplein. Met een blij gevoel loop je naar huis, intens gelukkig dat je zulke prachtige kinderen hebt.

De liefde voor je kinderen is goud waard

de investering hiervoor is  €850, – incl BTW. Deelbetalingen zijn mogelijk in overleg.

Veel gestelde vragen

Ik werk alleen met ouders. Ik heb gemerkt dat doordat ik met ouders werk het gedrag van het kind ook verandert. Uiteraard kan ik jou wel feedback geven over het gedrag van je kind.

Nee, ik werk vanuit verbinding en liefde. Bovenstaande methodes verbreken de verbinding tussen ouder en kind. Dit betekend niet dat ik zonder grenzen werk. Grenzen stellen zijn een essentieel onderdeel van het traject.

Nee, iedereen is welkom. Liefde is universeel en alle volwassenen en kinderen hebben recht op liefde. Wil je meer weten over Bewust Ouderschap klik hier.

Wat Carina typeert is haar open houding. Er is geen goed of fout, ze heeft geen waardeoordeel maar luistert aandachtig naar mijn verhaal en naar mijn vragen over opvoeding.

- Cobi

Ik leer om mijn kinderen op een veilige en liefdevolle manier te begeleiden. Wat fijn om tips zonder oordeel te krijgen die bij mijn gezin passen. Bij Carina heb ik al veel geleerd en ga ik nu veel bewuster om met de emoties van mijn kinderen.

- Michelle

Ik zou tegen moeders zeggen: “Gun jezelf dit! Het is een investering in je gezin, in jezelf en indirect ook in je relatie.

- Jennie

Interesse?

Meld je dan nu aan voor het traject Ouderschap vanuit liefde en respect