Opvoeden is lang niet altijd makkelijk en je kan jezelf er behoorlijk in tegen komen. Je ziet jezelf dingen doen die je nooit als moeder zou doen. Kanten van jezelf niet je misschien niet eens voor mogelijk had gehouden. Met de juiste kennis en inzichten kan het opvoeden weer leuk worden. Zo kan je wel die liefdevolle geduldige moeder zijn die je zou willen zijn.

Herken je dit:

Wie heeft ook zulke mooie dromen voordat je moeder wordt, en hoe vaak valt de werkelijkheid zo tegen.

Je had opvoeden zo mooi voor ogen voordat je moeder werd. Jij zou al de talenten van je kind tot bloei laten komen. Maar wat is er van liefde blijdschap en vrede weinig te zien in je gezin. Geduld en zelfbeheersing zijn ook vaak ver te zoeken. Het lukt je maar niet om Gods liefde zichtbaar te maken in je gezin.

Wat kun je je machteloos voelen als ouder, zoek hulp, samen sta je sterker

Bah, wat ben je het toch zat om steeds te mopperen. Maar hoe zorg je toch dat ze wel gaan luisteren, dat ze wel gaan meewerken? Mopperen, boze toespraken, straffen en belonen, het voelt allemaal niet goed en het lijkt daarnaast ook nog helemaal niet te werken. Machteloos en verdrietig word je ervan. Dit moet toch anders kunnen?

Koken met kinderen is een grote uitdaging, hoe bewaar je je geduld?

“Ga weg uit de keuken, ik wil je hier niet meer zien!” Je hoort jezelf schreeuwen. O, je had nog zo beloofd aan jezelf dat je zo niet meer zou reageren naar je kind. Maar dat gejengel aan je been, je word er gek van! En na de zoveelste lieve poging je kind aan het spelen te krijgen is het er toch weer uitgefloept. Je baalt ervan, waarom lukt het je toch niet om te reageren zoals je zou willen reageren?

Hoevaak zijn we niet boos op gedrag van onze kinderen terwijl we zelf het slechte voorbeeld hebben gegeven?

“Kappen nou” met geweld trek je je twee vechtende kinderen uit elkaar. Allebei duw je ze met grote kracht op de bank en geeft een tirade na. Waarom maken die twee altijd ruzie met elkaar? Het maakt je zo boos en zo machteloos! Broers en zussen horen toch van elkaar te houden en niet elkaars hersens in te slaan? Dan flitst het door je hoofd dat ze het misschien niet van een vreemde hebben. Je hebt zelf net ook niet zo’n goed voorbeeld gegeven.

School niet alle kinderen willen er naar toe. Hoe reageer je liefdevol?

“Nee, ik wil niet naar school! Ik wil bij jouw blijven.” Met alle macht klemt je kind zich aan je vast.  Help wat moet je nu? Je geeft je kind over aan de juf, waarop ze gaat schreeuwen en wild slaan met haar armen. Met veel pijn in je hart en tranen in je ogen ga je naar huis. Dit voelt zo liefdeloos.

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Gods liefde overvloedig in je gezin aanwezig is.

  • Je weer plezier in opvoeden hebt.

  • Jouw huis een thuis is voor je kinderen, waar ze zich geliefd en gezien voelen.

  • Je goed voor jezelf kunt zorgen, zodat je alle energie hebt om er voor je kinderen te zijn.

  • Voor conflicten tussen je kinderen draai jij je hand niet meer om. Je weet precies wat er voor nodig is om de vrede in je huis weer te herstellen.

Dit verlangen kan werkelijkheid worden met behulp van de online training “Een liefdevolle basis voor je gezin” 

De training duurt 4 maanden en bestaat uit 12 video’s met bijbehorende werkbladen. Deze training is gebaseerd op Aware Parenting met hier en daar een link naar mijn persoonlijke Christelijk geloof. Je krijgt toegang tot 12 modules in een online leeromgeving waar je zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Er zijn 2 rustweken ingebouwd zodat je indien nodig even kunt bijwerken. Daarnaast krijg je nog 2x een half uur online 1-1 sessie met mij om al je vragen persoonlijk te kunnen stellen.

Dit levert “Een liefdevolle basis voor jouw gezin” je op:

  • Een veilig thuis voor je kinderen, waar Gods liefde in alles naar voren komt. Waar emoties op een gezonde manier geuit kunnen worden. Waar er gelachen en gehuild wordt en iedereen zich geliefd voelt.

  • Je eeuwige gemopper is verandert in gezellig spelen en lachen. Je kinderen luisteren naar jou en jij naar je kinderen. Op een speelse manier kan je je kinderen mee krijgen in je plannen. 

  • Wanneer je kind weer eens aan het jengelen is als jij wilt koken kun je kalm zeggen: ‘Nee mama kan nu niet met je spelen.” Je kunt in zo’n situatie vol liefde en begrip naar zijn boosheid luisteren, waarna je rustig verder kunt koken zonder jengelend kind aan je been.

  • Je kinderen gaan weer samen spelen en met hun zorgen komen ze bij jou ipv hun frustraties af te reageren op hun broertje of zusje. Bovendien lukt het jouw om hierin het goede voorbeeld te geven door goed voor jezelf te zorgen.

  • Je kinderen geven je bij het gaan van de schoolbel een dikke knuffel en lopen vrolijk de school binnen. Onderweg naar huis denk je met een glimlach terug aan de lachende gezichten van je kinderen toen je met ze speelde op het schoolplein. Met een blij gevoel loop je naar huis, intens gelukkig dat je zulke prachtige kinderen hebt.

De liefde voor je kinderen is goud waard

Deze training kost normaal  €250,- , maar kun je tijdelijk zelfs voor maar €150,- aanschaffen. Deelbetalingen zijn mogelijk in overleg. 

Veel gestelde vragen

Nee, ik werk vanuit verbinding en liefde. Bovenstaande methodes verbreken de verbinding tussen ouder en kind. Dit betekend niet dat ik zonder grenzen werk. Grenzen stellen zijn een essentieel onderdeel van het traject.

Nee, iedereen is welkom. Liefde is universeel en alle volwassenen en kinderen hebben recht op liefde. Wil je meer weten over Aware Parenting klik hier.

De werkbladen waren helpend bij inzicht krijgen in mijn patronen en de patronen uit mijn ouderlijk gezin. Ook heb ik op deze manier kennis gemaakt met Aware Parenting, wat erg aansluit bij de manier hoe ik mijn kinderen wil helpen opgroeien en ontwikkelen

- Jennie

Interesse?

Meld je dan nu aan voor de online training